Bubur Ayam HongKong

Thursday, October 8, 2009



Assalamaualaikum w.b.t..
Da lama aku xberblog..sejak kebelakangan ni,aku xpunya masa yang agak FREE utk update blogku..rndu lak nk berblog..Asyik sibuk ngn class,asemen,kuiz..Mklum la final exam nk dekat da..Ari2 yang aku lalui sungguh memenatkan..Urmmm..
Semalam *07.10.2009* Program Minggu & Malam Bahasa Antarabangsa diadakan di Universiti aku..program ini khas utk student yg take foreign language course..Mcm aku pilih Bahasa Mandarin..So,aku pn jOin dalam program ni..Aku ngn mmber2 aku yg lain telah memilih utk memasak Bubur Ayam HOngKong..Actually,utk program ini semua student diberi 3 pilihan samada berlakon,memasak n membuat roket air..Tp,kami pn nk la tunjuk teror dlm memasak..hahaha..Masakan yg perlu dimasak adalah berasaskan bahasa yg diambil iaitu Mandarin..
Actually,ni adalah kali kedua bubur ini dimasak..Yg 1st ari sabtu lepas..Bubur HK telah dipilih go to final..So,semalam utk pameran n bg org ramai rasa bubur ituu..Nk wt bubur tu pn aku kena bgun 4 pagi utk masak..Bayangkn masak pagi2 buta cmtu,mmg la..Mata tu tahan je la..Ngntuk bangat..But,lastly ciap jugak bubur ayam HK kami yg sedap ituuu..Ramai jugak yg ckp best..terangkat beb..
Nilah hasilnya BuburAyam HongKOng..

p/s:To housewives,u will try this recipe for Ur children..Conform ur children like it:)

5 respons kengkawan:

fadzilah said...

cewah norm...rajin nmpak..
ko balik nnt bleh la order bubur ayam Hong kong satu...hahaha

Rozita said...

mana resipinya..
mak budak nak try masak plak...

SweetSour said...

to fad:
tgk org la..haha..
leh je order,nnt org bungkus dr kedai k..

To rozita:
resepinya kena wt sendiri la..xleh display kt sini..secret recipe..huhu..

♥chentaMAYA™ said...

nak rase!
xdpt nak rase lagik!
hee~

SweetSour said...

aritu xnk g gerai kami time pameran tu...lau x,leh rse tau..:)