MakaN dAlam TaLam

Saturday, September 12, 2009

Hari khamis baru2 ni,(10/9/2009),kOlej perwira yg aku stay skng ni,buat mjlis berbuka puasa bersama2 ngn Naib Canselor UTHM.Semua warga kolej perwira dijemput termasuk India n Chinese..Kol 6 lebih kami pn beramai2 turun pergi ke tempat yg dinyatakan..Walaupun berat ati nk pergi coz mlm tu aku ade test paper management,tp aku turut sama menyertai majlis tu..Bukan selalu nk jumpa NC kn..hehe..lgpn majlis ni WAJIB untuk semua warga Kolej Perwira..

Lebih kurang 6.30 ptg,NC pun smpai ke Kolej Perwira..Ade la jgk abang2 MPP turut serta..(Abg MPP yg aku admire pn ade jugek,bj batik pink2 lagi tu..haha,encemnya)..Buka pose kali ni special coz aku dpt merasai pengalaman berbuka puasa dalam talam..Makanan semua dihidangkan dalam satu talam besar..Satu talam boleh dimakan ngn 4 org..Lauk dia ok la,leh thn la..Teringat semula time aku tadika masa kecik2 dulu..Mkn dalam talam ngn kawan2 aku..(skng ni ntah ke mana la kwn2 aku time tadika dulu)..Kt Johor ni mmg terkenal ngn tradisi mkn dalam talam nih..banyak jugak nasi dalam satu talam tu.Jenuh jugak kami berempat tuk habiskannya..Buncit perut2 da..haha..Tp,sekejap je abis coz nk cepat,ade Test kol 8.30 plak..Mmg best la mkn beramai2 tambahan plak time buka pose..lau wt tiap2 ari pn xpe,save budget aku nk beli makanan..:)


(Sebelum)Inilah Hidangan Talam..Mcm2 ada..


Antara warga2 Kolej Perwira..


Banyaknye mkn cik kak..


Gelagat2 org lapO..huhu..


Sebelum mkn,pOsing dulu..wachaa..


Geng seTALAM..


(Selepas)Akhirnya..licin..hekhek..

9 respons kengkawan:

fadzilah said...

semalam kami buka umah yeop..tido sana sekali...huhuhu

SweetSour said...

bestnye..org xmerasa la buka pose kt umh yop..huhu..

Rozita said...

geli la makan setalam..
klu ada yg kuku bercekam hahhaha
berkongsi rasa lah korang mehahahah

Anonymous said...

sy rase xbape knyg!
ahahaha~
;P

chentaMAYA

SweetSour said...

to rozita:
geli la jugak..tp lapa punya pasal..sanggup je redah..haha..
tp sebelum mkn tu,da check da mmber2 setakam tu..suma bebas dr kuku cekam..haha..

to chentaMaya:
ish.xkenyg ke??i kyg bangat tau..smpai xlarat nk bangun pas abes mkn tu..hukhuk..

♥chentaMAYA™ said...

xkyg la!
ahaha~
tgk la pulak prot u cmne~
beza ngn prot i ok~
ahahaha~

SweetSour said...

chentaMAYA..
haha,beza ek???no kOmen....huhuu..

IniLy said...

adehhhh...rindu oo...da lame tak mkn lam talam...hurm~

SweetSour said...

to IniLy..
rndu erk??mkn je la dalam talam..kt umh pn leh mkn dalam talam..sng je..